Önce bu önerileri kim veriyor diye merak edenler en aşağıya reklam koydum ?

Şimdi 2020’de mezun olacak olsam neler yapardım diye sesli düşünmeye/yazmaya başlıyorum.

  • Türkçe’yi lütfen düzgün konuşmayı ve yazmayı öğrenin. Yani okuyun, iyi bir okuyucu olun.
  • Sonra İngilizceniz mükemmel olsun.
  • Yetmedi diyenler için önerim Çince, Rusça ve İspanyolca.
  • İletişim. Bu ayrı bir yazı konusu olabilir. Bence gençlerin en büyük gelişim alanı, iletişim. Daha fazla küfür yememek, “ok boomer” yanıtını daha fazla duymamak için kısa kestim bakın.
  • Ne yapacaksam yapayım mutlaka IT/dijital tarafında olurdum. Tüm sektörleri, tüm işleri IT’deki değişimler etkiliyor. İlgi alanımı, çalışma hedefimi mutlaka IT ile nasıl birleştiririm, nasıl beslerim bunu düşünürdüm. Yapacağınız işi, mesleğinizi bir robot yapabiir mi ? Katma değer gerçekten yaratılıyor mu bu işte ? Yaratıcılık, karar verme, sentez edebilme, koordine edebilme gibi yetkinliklerin işe yarayacağı işler dışındaki çoğu meslekleri sizin yerinize bir robot ya da bir yapay zeka yapacak.

https://www.linkedin.com/in/artemiz/

Artemiz Güler KİMDİR?

1991 yılında İzmir Fen Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1996 yılında İ.T.Ü. Endüstri Mühendisliği’nden lisans ve 1999 yılında yine aynı üniversiteden yüksek lisans dereceleriyle mezun oldum.  Yüksek lisans eğitimiyle birlikte, İnsan Kaynakları alanında çalışmaya başladım. Deplhi Automotive Systems, Johnson Controls ve Maxion Wheels gibi uluslararası otomotiv yan sanayi firmalarında müdür, en son olarak da Medicana Sağlık Grubu’nda İK Direktörü olarak çalıştım.  2004’te “İnternette İş Bulma Rehberi” adlı bir kitabım yayınlandı. Başarılı /başarısız birden fazla dijital İK projesinde görev aldım.  50’ye yakın üniversite etkinliğinde konuşma şansım oldu.  2018 yılında Engage & Grow Kolaylaştırıcısı oldum.  Yaklaşık 1 yıldır Agilis Teknoloji Hizmetleri’nde (www.agilis.com.tr ) Ülke Müdürlüğü yapıyorum.

Yazının orijinali https://turkiyeemt.com/blog/2020de-yoneticilerden-ogrencilere-tavsiyeler/#artemizg%C3%BCler